Un reporter britanic a afirmat ca a reusit sa insele serviciile de securitate ale parlamentului, prezentand referinte false pentru a se angaja ca operator telefonic, fapt ce i-a permis sa asculte convorbirile premierului Tony Blair si ale ministrului de interne, Charles Clarke. Daniel Boffey, jurnalist la cotidianul britanic "The Daily Mirror", a declarat ca a lucrat timp de sase zile ca operator telefonic, timp in care a avut acces neingradit in salile de dezbateri ale Camerei Comunelor si Camerei Lorzilor, precum si in birourile ministrilor, si a putut asculta unele convorbiri telefonice.

"Nu am fost perchezitionat niciodata si nu mi s-a cerut sa ma legitimez. Am ascultat convorbirile dintre Blair si Clarke", a declarat el. Boffey, care a fost angajat in cursul saptamanii trecute, a circulat liber prin sediul parlamentului, in preajma personalitatilor politice. Jurnalistul a reusit sa se angajeze prezentand referinte false. Adevarata sa identitate ar fi putut fi verificata printr-o simpla cautare pe Internet.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.