Calatoria in Libia a Ceciliei Sarkozy, cu scopul de a rezolva problema celor 5 asistente bulgaroaice condamnate la moarte, a stirnit protestele UE.

Responsabilii europeni s-au aratat iritati de faptul ca Parisul nu a informat UE cu privire la vizita primei doamne a Frantei in Libia, considerind acest lucru drept o tentativa a presedintelui Sarkozy de a-si aroga meritele unei eventuale achitari a asistentelor condamnate la moarte. “Am fost informati despre vizita doar printr-un apel telefonic din Libia, care ne instiinta ca ea ajunsese deja acolo”, a declarat un responsabil european, citat de Reuters.

Cecilia Sarkozy, prima doamna a Frantei, a facut primul pas si s-a implicat in problemele de ordin international facind o vizita celor cinci asistente bulgaroaice condamnate la moarte in Libia.

Desi Nicolas Sarkozy promitea in campania electorala ca va insista asupra eliberarii asistentelor si doctorului, nimeni nu se astepta ca rezolvarea unei astfel de probleme sa ajunga pe miinile sotiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.