Noi documente arata de ce colaboratorii l-au parasit pe presedinte in afacerea Watergate.
Dupa declasificarea, in 1996, a mai multor documente privind abuzurile administratiei Nixon, in special afacerea Watergate, joi au fost facute publice peste 10.000 de pagini si 11 ore de inregistrari audio din timpul campaniei prezidentiale din 1972. Inregistrarile arata un presedinte dur, lipsit de carisma si vulgar cu colaboratorii sai, printre care se numarau, in 1972, fostul sef al Pentagonului Donald Rumsfeld si George Bush, atunci ambasador al SUA la Natiunile Unite. „Echipa de la ONU este vadit anti-Nixon, iar Bush nu a miscat un deget. A devenit partas“, ii reproseaza Nixon viitorului presedinte.

Richard Nixon a avut reticente majore fata de afroamericani. „Nu le datoram absolut nimic negrilor“, a replicat Nixon cind a auzit propunerea consilierului sau, Colson. Presedintele si-a dorit insa un „evreu al Casei Albe“, care sa gestioneze, dupa spusele sale, „bicentenarul Declaratiei de Independenta (din 1976) si prostiile astea“. Evreul cu pricina a fost Len Garment, consilier prezidential intre 1973 si 1974.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.