Casa Alba urma sa prezinte joi o evaluare intermediara a efectelor suplimentarii de trupe pentru Irak, sustinuta de presedintele Bush in ciuda opozitiei Congresului.
Raportul consemneaza progresele facute de guvernul irakian in atingerea obiectivelor, de a caror indeplinire depinde retragerea trupelor americane. Intr-o perioada in care din ce in ce mai multi republicani cer ca fortele SUA sa se intoarca acasa, raportul arata ca doar o mica parte dintre tintele stabilite au fost atinse.

Comisia irakiana care urma sa faca reforma constitutionala nu a reusit sa ajunga la un acord in luna mai, cum fusese stabilit, si are un nou termen in septembrie. De asemenea, legea care ar permite fostilor membri ai partidului Baasth al lui Saddam Hussein sa ocupe din nou posturi publice se confrunta cu opozitia puternica a siitilor aflati la conducere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.