Statele Unite ar putea desfasura un scut care sa apere zona dintre Washington si Boston de un eventual atac al rachetelor de croaziera lansate de pe Ocean. Scutul, care ar putea fi amplasat peste 14 luni, ar costa SUA cateva miliarde de dolari.

David Kier, membru in consiliul de conducere al corporatiei Lockheed Martin, cea mai mare firma de produse si servicii militare la nivel mondial, a declarat ca tehnologiile necesare pentru a detecta, identifica si distruge rachetele exista deja sau sunt in curs de perfectionare. Scutul ar proteja coasta americana de atacuri lansate de la bordul navelor aflate in afara apelor teritoriale americane. „Rachetele de croaziera nu sunt greu de distrus, dar este important sa le detectam rapid, pentru ca sunt in stare sa ajunga la tinta in mai putin de 11 minute."

Proiectul bate pasul pe loc din cauza banilor

Lockheed a facut lobby, de-a lungul timpului, pentru dezvoltarea unui program de aparare impotriva rachetelor de croaziera si a celor balistice cu raza scurta de actiune. Problema a venit din directia Pentagonului. Agentia de Aparare Antiracheta a redus substantial fondurile destinate programelor de cercetare pentru 2007, de aceea finalitatea proiectului sta inca sub semnul intrebarii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.