SUA sint vulnerabile nu doar din cauza terorismului, ci si din lipsa de oameni care sa se ocupe de situatii de criza sau care sa elaboreze programe de prevenire.

Un raport foarte critic realizat de comitetul de supraveghere al Camerei Reprezentantilor arata ca o patrime din slujbele de la Departamentul de Securitate Interna nu sint ocupate, ceea ce face tara foarte vulnerabila la atacuri ori la crize cauzate de dezastre naturale.

Explicatia este ca sint „gauri“ la capitolul resurse si fonduri pentru aplicarea proiectelor si, mai mult decit atit, angajatii sint descurajati de politizarea care domina functiile superioare si departamentul de administrare.

Asadar, perspectiva de a alege intre a fi functionar marunt si a deveni republican ii tine pe americani departe de Departamentul de Securitate Nationala sau ii face sa se orienteze spre companii private si sa lase balta munca „la stat“.

Date fiind numirile „politice“ in functiile de conducere, raportul Camerei arata ca cel mai probabil ei vor fi schimbati daca va fi ales un presedinte democrat, iar asta va scutura din temelii si va subrezi si mai mult Departamentul de Securitate Nationala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.