Guvernul britanic verifica lunar doar 50 de persoane pe lista internationala a suspectilor de terorism, fata de 700.000, cit verifica Franta.
Seful Interpolului a acuzat guvernul britanic de neglijenta fata de vietile cetatenilor, deoarece nu verifica daca imigrantii care intra in Marea Britanie se afla pe lista organismului international cu suspecti de terorism. Ronald Noble, secretarul general al agentiei internationale de cooperare in domeniul politienesc, a lansat aceste acuze in publicatia „The Sunday Telegraph“, in contextul in care ministrul de interne britanic anunta ca lupta antiterorista va mai dura inca 15 ani.

„Avem numere de pasapoarte, amprente digitale si fotografii cu peste 11.000 de suspecti in baza noastra de date. Dar Marea Britanie nu ii verifica pe imigrantii care intra in tara sau pe strainii pe care ii aresteaza“, a declarat Noble. „Cei retinuti saptamina trecuta (pentru atentatele esuate de la Londra si Glasgow - n.r.) puteau fi cautati, arestati sau condamnati oriunde in lume si Marea Britanie nu ar sti“, a continuat oficialul Interpol. Sase din cei sapte suspecti arestati in Marea Britanie saptamina trecuta erau de alta nationalitate decit britanica. Nu se stie daca acestia fac parte din lista Interpol a suspectilor de terorism.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.