Potrivit cotidianului citat, numele acestora figureaza pe o lista secreta a presupusilor extremisti angajati in Politia Metropolitana sau in alte forte ale statului. Sursele citate de The Daily Mail au precizat ca este putin probabil ca acesti agenti sa se fi infiltrat numai in randurile membrilor Scotland Yard.

Multi dintre presupusii islamisti nu au fost concediati deoarece, potrivit unor informatii, politia nu are "atributiile legale" pentru a-i demite, comenteaza publicatia citata, adaugand ca unul dintre suspecti si-a putut pastra serviciul in pofida faptului ca a fost prins difuzand pe Internet inregistrari cu decapitari si atacuri cu bomba comise in Irak.

Potrivit unor surse din serviciile de informatii, ingrijorarea legata de presupusa activitate a acestora nu poate fi un motiv pentru concediere, insa suspectii nu au acces la posturi sensibile in cadrul serviciilor de politie si sunt strict monitorizati.

The Daily Mail precizeaza ca temerile legate de incercarile unor agenti al-Qaida de a se infiltra in alte sectoare publice din Marea Britanie sunt mai vechi. In noiembrie 2006 s-a aflat ca un important membru al unei grupari extremiste ocupa o functie de conducere in cadrul Ministerului de Interne.

15 ani de lupta

Marea Britanie trebuie sa se pregateasca pentru o lupta de circa 15 ani impotriva terorismului islamist, opineaza noul consilier al primului-ministru Gordon Brown pe probleme de securitate, transmite Rompres. Potrivit amiralului Alan West, posesorul celor mai inalte grade din tara, Marea Britanie ar face, astfel, fata celei mai mari amenintari ce va necesita o noua abordare.