Romanii ar putea intra fara vize in Marea Britanie, cu conditia ca rata imigratiei ilegale sa scada. Intors dintr-o vizita de 4 zile la Londra, ministrul roman de externe, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat ca Marea Britanie ar putea renunta, la sfarsitul acestui an, la vizele pentru cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in aceasta tara, pe baza unor statistici pozitive, care sa arate ca interesul celor care trimit cereri de azil catre autoritatile britanice scade. Insa, "fara o scadere in continuare drastica a tentativelor de imigrare ilegala in Marea Britanie, perspectiva ridicarii vizelor, inainte de 1 ianuarie 2007, cand acest proces ar surveni oricum, este destul de vaga", a precizat ministrul roman.Referitor la cazul romanilor carora nu li s-a permis intrarea in Spania, ministrul de externe a spus ca toti concetatenii nostri ar trebui sa beneficieze de un tratament demn in afara granitelor, cu conditia ca si romanii sa respecte regulile deplasarilor in Spatiul Schengen.

De asemenea, ministrul Mihai Razvan Ungureanu a mai anuntat ca va inainta Guvernului o propunere de ordonanta, prin care o parte din taxele consulare sa fie folosite pentru ajutorarea concetatenilor nostri aflati la ananghie peste granite sau care cad victime traficului de persoane sau hotilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.