Premierul polonez vrea ca tara sa sa aiba dreptul de a invoca holocaustul la fel ca si evreii

Gemenii Kaczynski, aflati la putere in Polonia, continua sa-si prezinte pretentiile Varsoviei de a fi considerata egala intre egali. Premierul Jaroslaw Kaczynski considera ca, daca evreii au dreptul sa invoce problema holocaustului, si Polonia, care a fost, de asemenea, victima o ocupatiei naziste, trebuie sa poata face acest lucru.

Pe de alta parte, presedintele Lech Kaczynski anunta ca doreste reluarea dezbaterilor privind distribuirea drepturilor de vot.

Tinta preferata a premierului polonez ramane Germania. Intr-un interviu acordat cotidianului Die Welt, Jaroslaw Kaczynski si-a sustinut o serie de declaratii recente privind suferintele indurate de poporul sau in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, apreciind ca, atata timp cat evreii pot face referiri la aceasta perioada, Polonia dispune de acelasi drept.

"Sunt foarte surprins de opinia unora ca nu poti face referire la probleme istorice", a mentionat Jaroslaw Kaczynski. "Evreii fac referire la aceasta problema, a Holocaustului. Acest lucru inseamna ca altii o pot face, numai Polonia nu?", s-a intrebat retoric premierul polonez, acuzand, din nou, Germania de revizionism.

"Germania nu a fost o victima a acestui razboi. Germania a fost statul agresor", a adaugat seful Executivului.

"Daca cineva incearca sa creeze impresia ca suferinta indurata de Germania este comparabila cu cea a Poloniei, atunci acest fapt este foarte deranjant", a conchis Jaroslaw Kaczynski, dupa ce, luna trecuta, nu se sfia sa compare Germania din zilele noastre cu Germania anilor '30, cand la putere s-a aflat Adolf Hitler.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.