Departamentul de Stat al SUA a retras 60.000 de vize de munca promise luna trecuta strainilor cu studii superioare care sperau sa devina cetateni americani.
Avocatii imigrantilor legali din SUA au protestat fata de decizia autoritatilor americane privind retragerea vizelor promise pentru anul 2007 strainilor care au cerut acordarea rezidentei permanente pe baza aptitudinilor lor profesionale. Hotarirea anuleaza promisiunea Departamentului de Stat din 13 iunie, in care se vorbea despre sansa oferita, timp de doua luni, tinerilor imigranti profesionisti care doresc sa obtina „cartea verde“.

Departamentul de Stat a revenit acum asupra promisiunii facute, precizind ca cele 60.000 de vize nu mai pot fi aprobate din cauza intentiei Serviciului de Imigratie de a reduce numarul acestora. Asociatia avocatilor imigrantilor a acuzat cele doua agentii guvernamentale ca se joaca cu soarta oamenilor si fac farse pe seama lor. „Imigrantii respecta regulile, fac tot ce trebuie si, brusc, fara nici un preaviz sau explicatie li se inchide usa-n nas“, sustine Kathleen Campbell Walker, presedintele asociatiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.