Presedintele Bush a considerat ca nu mai are ce pierde la capitolul popularitate si l-a gratiat pe unul dintre artizanii interventiei in Irak.
Presedintele George W. Bush a decis luni sa-l gratieze partial pe Lewis Libby, fost sef de cabinet al vicepresedintelui Dick Cheney, condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare pentru marturie mincinoasa si obstructionarea justitiei, intr-un proces privind scurgerea de informatii secrete legate de interventia SUA in Irak.

„Respect verdictul justitiei, dar am ajuns la concluzia ca pedeapsa este excesiva. De aceea voi comuta acea parte a pedepsei care cerea executarea a 30 de luni de inchisoare“, se arata in comunicatul presedintelui Bush. Libby va fi eliberat si pus sub supraveghere si va trebui sa plateasca o amenda de 250.000 de dolari. O curte de apel respinsese, in aceeasi zi, cererea de comutare a pedepsei, facuta de avocatii lui Libby.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.