Peste 10.000 de manifestanti pentru democratie au marcat ieri implinirea a 10 ani de la retrocedarea fostei colonii britanice catre China, relateaza AFP.
Manifestantii, strans incadrati de politie, au scandat lozinci precum 'Puterea poporului!' si 'Un om, un vot', aluzie la sufragiul universal sustinut de deputatii democrati. Prezent la Hong Kong la ceremonia de reinvestire a guvernului lui Donald Tsang pentru un nou mandat de cinci ani, presedintele chinez Hu Jintao i-a amintit acestuia de principiul 'o tara, doua sisteme', explicandu-i ca 'o tara inseamna respectarea puterii guvernului central si a suveranitatii, unitatii si securitatii Chinei'. Donald Tsang s-a angajat ca in cursul noului sau mandat sa 'reglementeze' problema votului universal. Premierul si cabinetul sau se confrunta cu numeroase alte probleme, intre care agravarea poluarii si adancirea decalajului dintre bogati si saraci in 'inima financiara' a Asiei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.