Curtea Suprema a Israelului a ordonat, ieri, amanarea aplicarii compromisului incheiat cu fostul presedinte Moshe Katzav, implicat intr-un scandal sexual, si i-a acordat procurorului general Menahem Mazouz un termen de 24 de ore pentru a da explicatii privind acest compromis, anuntat joia trecuta, informeaza AFP.
Decizia Curtii survine in contextul in care sambata la Tel Aviv au avut loc ample proteste organizate de asociatii de aparare a drepturilor femeilor, care au cerut ca fostul sef de stat sa fie judecat. Moshe Katzav, cazut in dizgratie pentru implicare intr-un scandal sexual si suspendat din ianuarie a.c., a demisionat oficial vineri, dupa ce a ajuns cu justitia la o intelegere care ii permite sa scape de inchisoare. Mandatul lui Katzav, aflat in functie din anul 2000, urma sa se incheie la 13 iulie.

Ancheta asupra implicarii intr-un scandal sexual a fostului presedinte israelian Moshe Katzav dezvaluie ca acesta din urma este 'un delincvent sexual multirecidivist', a afirmat, sambata, procurorul general al statului Menahem Mazouz. In termenii compromisului, Katzav a recunoscut responsabilitatea sa intr-o lunga serie de delicte sexuale, inclusiv hartuire si acte indecente contra a doua dintre ex-angajate ale sale, dar acuzatia de viol nu a fost retinuta contra sa. Capul de acuzare pentru viol nu a fost retinut din lipsa de �probe suficient de solide�, a afirmat Mazouz.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.