Noul premier britanic, Gordon Brown a avertizat astazi, imediat dupa descoperirea unui dispozitiv exploziv in Londra, ca britanicii se confrunta cu "o amenintare terorista constanta si grava", relateaza AFP.

Brown a confirmat ca noul ministru de interne, Jacqui Smith, va prezida tot astazi, o reuniune de urgenta a comitetului Cobra - ce reuneste principalele componente ale guvernului in caz de urgenta legata de securitatea nationala. Reuniunea este prevazuta pentru ora locala 11.00 (13.00, ora Romaniei), informeaza NewsIn.

"Voi sublinia in Cabinet ca vigilenta trebuie sa fie mentinuta in urmatoarele zile", a subliniat Brown.
Scotland Yard a anuntat astazi ca a descoperit si neutralizat in cursul noptii un dispozitiv exploziv intr-o masina parcata in apropiere de Picadilly Circus, in centrul Londrei.

"Principala datorie a guvernului este siguranta oamenilor si, asa cum politia si serviciile de securitate au spus de multe ori, ne confruntam cu o amenintare de securitate constanta si grava", a spus Brown. "Acest incident ne reaminteste necesitatea de a fi tot timpul vigilenti, oamenii trebuie sa fie in alerta", a subliniat el.
Brown nu a dat detalii despre dispozitivul exploziv descoperit.

Dupa reuniunea Cobra, Smith va informa Cabinetul, pentru a discuta despre schimbarile pe care le doreste Brown.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.