Fostul presedinte israelian Moshe Katzav va scapa de inchisoare, conform unui compromis anuntat astazi de procurorul general, Menahem Mazuz, relateaza AFP.

"Potrivit compromisului, Kastzav si-a recunoscut responsabilitatea intr-o lunga serie de delicte sexuale, mai ales hartuire si acte indecente", a anuntat Mazuz.

Katzav nu risca pentru aceste delicte, printre care nu figureaza acuzatia de viol, decat inchisoare cu suspendare, infomeaza NewsIn.

Presa informase anterior ca Mazuz, care este si consilier juridic al guvernului, va renunta la inculparea de viol si va retine doar acuzatiile de hartuire sexuala si comportament indecent. Astfel, Katzav ar risca doar inchisoare cu suspendare si nu 16 ani de detentie.

Potrivit presei, Katzav a acceptat sa pledeze vinovat pentru aceste capete de acuzare.
"Nu este usor, dar sunt sigur ca in final totul se va termine bine", a spus Katzav, anterior, pentru Yediot Aharonot.

Katzav a fost suspendat din functie, la cererea sa, in ianuarie, dupa ce Mazuz si-a anuntat intentia de a-l inculpa pentru viol, hartuire sexuala, obstructionarea justitiei si intimidarea martorilor.

Fostul premier Shimon Peres, in varsta de 83 de ani, a fost ales la 13 iunie pentru a-i urma in functie lui Katzav.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.