Militarii acuzati de tortura, dar si ministrul de externe sint salvati de disparitia providentiala a unor dosare.
Potrivit unui raport al ministerului apararii german, informatiile secrete privind misiunile militare internationale ale Germaniei din perioada 1999-2003 au fost sterse din cauza unei „defectiuni tehnice“. Informatiile se refera si la cazul Murat Kurnaz, cetatean turc nascut in Germania in 1982, suspectat de terorism si fost detinut la Guantanamo timp de 5 ani.

Kurnaz a fost arestat in 2001, in Pakistan, de catre trupele americane si transferat apoi la baza din Kandahar (Afganistan), unde el sustine ca a fost maltratat de militari germani. In 2002, Kurnaz este transferat la Guantanamo. Desi, in acelasi an, SUA au decis ca el nu prezinta un risc la adresa securitatii, guvernul german nu a actionat in vederea eliberarii. Kurnaz a devenit o figura publica in Germania dupa aparitia cartii sale, „Cinci ani din viata mea: un raport de la Guantanamo“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.