Parametrii de colaborare dintre Rusia si NATO depind de 'transformarea Aliantei', a declarat ieri, la Moscova, ministrul rus de externe Serghei Lavrov, in cadrul reuniunii Consiliului Rusia-NATO, la care participa si secretarul general al Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord, Jaap de Hoop Scheffer.

'Ii intelegem pe membrii NATO. Ei doresc sa faca in asa fel incat Alianta sa raspunda la noile provocari si amenintari. Amenintarile nu sunt putine si este imposibil de a le contracara fara o colaborare deschisa', a subliniat Serghei Lavrov, la reuniunea amintita, potrivit ITAR-TASS.

In acelasi context, seful diplomatiei ruse a facut apel la anumite tari, pe care insa nu le-a citat, sa nu intreprinda pasi care sunt indreptati spre intarirea propriei securitati, in defavoarea securitatii altor state. Ministrul rus a adaugat ca problemele pe care Rusia si NATO trebuie sa le dezbata nu sunt simple, mai ales cele privind Tratatul fortelor conventionale in Europa si planul SUA de amplasare a unor elemente din scutul lor antiracheta in Europa de est. 'Cand este vorba de probleme care afecteaza securitatea Rusiei, noi suntem pregatiti sa expunem deschis NATO ingrijorarile noastre', a mai afirmat ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Presedintele Putin, a declarat reporterilor la sfarsitul summit-ul tarilor de la Marea Neagra: 'Toata lumea stie ca Balcanii si regiunea Marii Negre au reprezentat un interes special pentru noi'. 'Rusia se intoarce in regiune', a spus el. 'Aceasta este in interesul Rusiei, dar si al partenerilor sai'. Dupa dezmembrarea URSS-ului din 1990, influenta Rusiei in Balcani a scazut.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.