Cancelarul german, Angela Merkel, declara ieri ca delegatiile 'lucreaza intens', dar ca 'problema n-a fost solutionata'.
Ea arata ca urmau sa continue discutiile cu delegatiile poloneza, britanica si olandeza, precum si cu cea ceha. Doamna Merkel miza insa pe presiunea pe care pozitia majoritara a 22 de state din cele 27 o putea avea asupra 'indaratnicilor'. In apararea acestora, mai exact a polonezilor, a sarit � culmea!- tot un politician neamt, vicepresedintele Comisiei Europene, Guenter Verheugen, care le-a reprosat compatriotilor ca subestimeaza temerile poloneze in legatura cu dominatia Germaniei in cadrul Uniunii Europene, acesta fiind de fapt motivul insistentei pentru schimbarea sistemului de vot. Verheugen a declarat, in cotidianul Berliner Zeitung, ca elitele politice germane ar trebui sa dea dovada de mai multa intelegere pentru situatia deosebita a Poloniei, care necesita 'mai mult decat intreaga solidaritate', cerand insa si Varsoviei sa faca concesii. Un sondaj de opinie difuzat ieri de spostul de televiziune ZDF arata insa ca 62% dintre germani condamna inversunarea polonezilor fata de tratatul european, iar 49% sustin strangerea relatiilor Germaniei cu tarile care se manifesta solidar in UE. Alti 40% dintre nemti resping ideea unei Europe cu doua viteze.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.