Bucurestiul si Sofia nu au progresat in lupta impotriva coruptiei, ridicind intrebarea daca trebuiau sa fie primite in UE, arata o analiza Reuters.

In ciuda adoptarii unei legislatii anticoruptie, lupta impotriva acestui flagel stagneaza, din cauza ezitarilor politicienilor si a ineficientei administratiei. "Nu am vazut nici un rezultat, nici un impact asupra societatii", declara un diplomat european din Bucuresti.

Actualul ministru al Justitiei este considerat "slab si ineficient" de catre observatorii citati de Reuters, iar implementarea reformelor este extrem de dificila, o data ce coruptia este inradacinata in sistemul politic romanesc si magistratii sunt prea apropiati de grupurile infractionale. In schimb, fostul ministru Monica Macovei este considerata "arhitectul reformelor din justitie".

Procesul fostului premier Adrian Nastase este considerat un exemplu ingrijorator, deoarece cazul treneaza de mai multe luni si da astfel masura incapacitatii justitiei romane de a condamna un inalt demnitar. Reuters mai citeaza si cazurile fostilor ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.