Este incredibil, exclama ieri, intr-un comentariu, cotidianul francez "Le Monde". Drapelul verde al miscarii Hamas, ce flutura acum pe toate cladirile publice, a adus un calm uitat de mult.
Este ora impacarii. Locuitorii zonei fac baie in mare. Din nou, se poate circula liber. Martirizata de lupte crancene, soldate oficial cu 115 morti, Fasia Gaza revine la viata. Fenomen neobisnuit, oamenii zambesc. Nu mai sunt cagule, nu mai sunt baraje rutiere, nu se mai trage. Totusi, toti stiu ca e ceva trecator. Ca minunea nu va dura. Ce va fi mai departe? Ce noua ordine islamica se va instaura? "Am fost abandonati si ne intrebam daca nu cumva comunitatea internationala va arunca cheile labirintului in care suntem inchisi", spun tematori oamenii. Noua conducere trebuie sa refaca ordinea. Trebuie starpit traficul de droguri, de arme. Nu e usor. intre timp, s-a anuntat un summit cvadripartit cu participarea liderilor palestinian, Mahmoud Abbas, israelian, Ehud Olmert, iordanian, Abdallah al II-lea, si egiptean, Hosni Moubarak, va avea loc luni, in Egipt.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.