Publicatia electronica ruseasca "Politcom.ru" si-a exprimat temerea ca SUA vor considera Romania partener principal in Europa de Est. "In cadrul celui de-al doilea mandat prezidential al lui George W. Bush, Departamentul de Stat al SUA ar putea miza pe Romania in calitate de partener principal in Europa de Est si de Sud-Est, dar exista motive de a pune la indoiala corectitudinea acestei alegeri", a scris luni publicatia electronica citata de Romanian Global News.

"De mentionat ca exista o tendinta importanta in relatiile dintre Washington si Bucuresti in ultimul timp - Romania, sustinuta de puternicul sau partener transatlantic, incearca sa joace un rol important inclusiv in Comunitatea Statelor Independente. Dupa intalnirea cu presedintele Romaniei Traian Basescu, George W. Bush a declarat ca sfaturile liderului roman i-au permis sa inteleaga mai bine politica moldoveneasca. Mai mult, Bush a subliniat ca SUA si Romania vor participa impreuna la procesul de dezvoltare a democratiei in Moldova", mentioneaza "Politcom.ru".

Faptul ca Romania a fost invitata sa participe la summitul GUUAM, scopul careia este crearea unor relatii intre fostele republici sovietice fara participarea Rusiei, demonstreaza ca Romania doreste sa obtina statutul de supraputere in regiune.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.