Romania poate vinde "aer curat" de 500 milioane de euro anual
Schimbarile climatice reprezinta cea mai mare provocare din zilele noastre, a declarat Jose Manuel Barroso , presedintele Comisiei Europene, la deschiderea lucrarilor "Saptamana Verde", de la Bruxelles. In acest an, "Saptamana Verde" s-a desfasurat, in perioada 12-15 iunie, sub sloganul "Lectiile trecutului, provocarile viitorului".

Presedintele CE a atras atentia ca majoritatea populatiei din UE este constienta de problemele generate de protectia mediului si a pus accent pe necesitatea unor masuri de reducere a emisiilor gazelor cu efect de sera, la nivel global. La ora actuala, la nivel mondial, a fost promovat Protocolul de la Kyoto, care prevede reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, dar care nu poate produce efecte notabile, nefiind ratificat si de Statele Unite, responsabile de aproximativ 25% din emisiile la nivel mondial. SUA au refuzat aderarea la tratat considerand ca reducerea emisiilor afecteaza dezvoltarea economica. In acest context, Barroso a pus accent pe rezultatele inregistrate la ultima reuniune a G8 de saptamana trecuta, cand s-a ajuns la intelegerea ca aceasta este "o problema globala", ce impune solutii urgente de reducere a emisiilor. Pentru Barroso, importanta ramane decizia SUA de a adera la actiunile de reducere a emisiilor. Voalat, presedintele CE a anuntat o posibila masura compensatorie care sa contracareze impactul economic pentru SUA. El a atras atentia ca o forma de energie ecologica este cea eoliana, domeniu in care industria americana este foarte dezvoltata, aproape invitand Statele Unite sa se implice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.