Luni noapte, in cadrul emisiunii "Newsnight" a televiziunii BBC, o femeie originara din Asia de Sud, fosta sotie a unui britanic considerat "musulman extremist", a marturisit ca sotul ei a indemnat-o sa devina "martir sinucigas". Ea a povestit ca barbatul ei i-a aratat cum se prinde o centura cu explozibl in jurul taliei si a pretins ca sinucigasii ajung drept in Rai.

Vorbind sub protectia anonimatului, femeia a relatat ca sotul ei stia, cu doar cateva saptamani inainte de 7 iulie 2005, ca urmeaza sa aiba loc un atac terorist si a incercat sa o convinga sa fuga din Marea Britanie, impreuna cu nevestele "celorlalti" musulmani, pentru a evita "neplacerile care vor urma in urma evenimentului". Ea a refuzat si, in plus, a ripostat vehement, nefiind de acord sa-si paraseasca locuinta. in cadrul interviului acordat jurnalistului Richard Watson, femeia a afirmat ca sotul ei era complet "subjugat" de conspiratorii musulmani, despre care se crede ca aveau legaturi directe cu organizatia condusa de Ossama bin Laden.

Jihad pentru dusmanii Islamului

"imi tot povestea despre o femeie din India, care s-a alaturat jihadului impotriva dusmanilor Islamului si spunea ca nu exista o dovada mai mare a dragostei pe care i-o port decat sacrificiul pentru Allah", a relatat sotia. Ea a explicat ca atat barbatul ei, cat si ceilalti prieteni ai lui considerau ca este de datoria lor sa participe la jihad, adica la razboiul sfant impotriva necredinciosilor. "Mi-a spus de zeci de ori ca numai sacrificiul suprem conteaza.