Presedintele rus Vladimir Putin i-a propus omologului sau american George W. Bush inlocuirea scutului antiracheta din Cehia si Polonia cu folosirea in comun a radarului din Azerbaidjan.
Amenintarea balistica asupra Europei ar putea fi contracarata de instalatiile construite in timpul URSS-ului in Azerbaidjan, ceea ce ar fi o solutie mai buna decit instalarea de catre americani a unui radar si a zece interceptoare in Cehia si Polonia, considera Putin.

Potrivit Reuters, Vladimir Putin i-a propus lui George W. Bush, la intilnirea avuta in Germania, cu ocazia summitului G8, ca SUA si Rusia sa foloseasca impreuna sistemul-radar din Azerbaidjan, pentru dezvoltarea unui scut antiracheta care sa acopere intreaga Europa. "Putem face acest lucru automat si in felul acesta intregul sistem care este construit va acoperi nu numai o parte din Europa, ci intreaga Europa, fara exceptie", a spus liderul de la Kremlin. Putin considera ca SUA si Rusia nu vor avea dificultati daca vor colabora deschis ipe aceasta tema.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.