Islamistul iordanian Abu Mussab al-Zarqawi planuieste o serie de atentate impotriva "cinematografelor, restaurantelor si scolilor" de pe teritoriul Statelor Unite, potrivit unui raport intern al agentiilor americane de securitate, relateaza Mediafax.

FBI a prezentat, in cursul saptamanii trecute, doua buletine informative care avertizeaza cu privire la existenta unor amenintari neconventionale la adresa sigurantei transporturilor feroviare din Detroit si Los Angeles.Unul dintre locotenentii lui Zarqawi, aflat in custodia armatei americane din 2004, a facut marturisiri despre intentiile iordanianului.

Potrivit acestuia, liderul terorist considera ca absenta atentatelor de pe teritoriul american, in ultimii ani, se datoreaza lipsei de "martiri voluntari". El crede ca, "daca o persoana este pregatita sa-si dea viata, nimeni nu poate face nimic pentru a o impiedica", chiar si in SUA.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.