Un raport al expertilor in probleme de politica externa o acuza pe Rice de proasta administrare a Departamentului de Stat
Condoleezza a primit critici aspre pentru modul in care conduce Departamentul de Stat de peste Ocean, intr-un document realizat de Consiliul de Politica Externa. Raportul, elaborat de organismul independent din care fac parte fosti ambasadori si actuali diplomati, a atras atentia asupra lipsei drastice de personal, in prezent Departamentul de Stat inregistrand un deficit de 1.100 de angajati.

Problema este agravata de necesarul de personal in continua crestere pentru tari ca Irak, Afganistan si alte "zone cu probleme". Toate posturile si programele create in perioada 2001-2005 au fost destinate acestor regiuni, subliniaza raportul. O alta problema scoasa in evidenta este moralul extrem de scazut al diplomatilor. "in primii doi ani de gestiune, Departamentul condus de Rice nu a inregistrat nicio crestere a resurselor", se arata in document.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.