Iranul nu pierde nici o ocazie de a-si etala antipatia fata de Israel.
Presedintele iranian, Mahmud Ahmadinejad a declarat, in cadrul unui discurs sustinut la sfarsitul saptamanii trecute: "Cu ajutorul lui Allah, butonul numaratorii inverse pentru distrugerea regimului sionist a fost apasat de catre copiii Libanului si Palestinei. Prin vointa lui Allah, vom asista la distrugerea acestui regim in viitorul apropiat".

Mahmud Ahmadinejad este, de multa vreme, celebru pentru declaratiile sale socante la adresa statului evreu, pe care ar fi vrut, ba sa-l rada de pe harta, ba sa-l mute prin Alaska. Si, totusi, presedintele iranian sustine, in mod consecvent, ca tara sa nu reprezinta o amenintare. Tot el avertizeaza, in mod consecvent, ca Iranul va raspunde prompt unui eventual atac israelian. Iranul elogiaza adesea palestinienii pentru ceea ce ar reprezenta rezistenta impotriva ocupatiei israeliene. La randul sau, liderul spiritual iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a avertizat, ieri, la Teheran, ca Iranul nu va ceda in fata nici unei amenintari atunci cand este vorba de problema apararii drepturilor sale in domeniul nuclear.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.