Marea Britanie se va retrage din Irak in cel mult un an, a anuntat ieri un inalt responsabil militar de la Londra.

Autoritatile militare britanice au initiat deja "planul tactic" de retragere a trupelor, asa cum a cerut noul premier de la Londra, Gordon Brown. "Marea Britanie nu dispune de capacitatea fizica de a sustine doua fronturi - si in Irak, si in Afganistan. Pe care dintre cele doua conflicte sa-l parasim? Guvernul si Ministerul Apararii au decis sa renunte la Irak", a declarat pentru publicatia Sunday Telegraph, sub acoperirea anonimatului, un inalt responsabil din cadrul Armatei.

"PLANUL TACTIC"

Potrivit presei de pe Tamisa, asa-zisul "plan tactic", redactat de comandantul trupelor britanice mobilizate in sudul Irakului, generalul-maior Jonathan Shaw, este sustinut de comandantul trupelor britanice din Irak, generalul-locotenent Graeme Lamb, adjunctul comandantului trupelor coalitiei. in document sunt amintite succesele inregistrate de trupele britanice in instruirea fortelor irakiene de securitate din sudul tarii si este descris riscul la care se expun britanicii daca isi prelungesc mandatul pentru o perioada mai mare de timp.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.