Kremlinul isi etaleaza rachetele, iar Casa Alba insista pe scutul din Cehia si Polonia, sfidindu-se reciproc inaintea summitului G8 din Germania.
"In cazul in care capacitatile nucleare americane se extind pe teritoriul european, va trebui sa ne fixam noi tinte in Europa", a declarat Putin, intr-un interviu publicat de "Corriere della Sera", cu doar citeva zile inainte de debutul summitului G8 din Germania. Putin a acuzat ca politica "imperialista" a Washingtonului va duce la o noua cursa a inarmarilor.

Auspiciile summitului german de la Heiligendamm au fost umbrite si de confruntarile violente intre politie, manifestanti antiglobalizare si anarhisti, care au avut loc simbata in orasul german Rostock. Nu mai putin de 146 de politisti au fost raniti, dintre care 25 grav, iar 78 de manifestanti au fost arestati. Protestele au degenerat dupa ce aproximativ 2.000 de manifestanti care purtau cagule au aruncat cu pietre si cocktailuri Molotov catre fortele de ordine. Vizita la Praga a presedintelui Bush, programata cu doar o zi inainte de debutul summitului, este un semn al deciziei SUA de a instala scutul antiracheta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.