Oamenii de stiinta au descoperit, se pare, secretul pentru care viata la Roma este considerata atat de ‘’dulce’’. In urma unor analize a aerului de deasupra capitalei italiene realizat de Consiliul National italian pentru Cercetare s-a descoperit ca acesta contine urme de cocaina si de canabis, informeaza Reuters, receptionata de Rompres.

Rezultatele acestui studiu au demonstrat ca in aerul de deasupra Romei se afla urme de cocaina, canabis, dar si nicotina, cafeina si benzopiren, un gas rezultat in urma arderii combustibilor de catre masini, dar si a fumatului. „Cea mai mare concentratie de cocaina a fost descoperita deasupra centrului Romei si in special in zona Universitatii La Sapienza", a precizat Dr. Angelo Cecinato, coordonatorul echipei care a realizat aceste masuratori.

Oamenii de stiinta nu au putut explica de ce concentratii mai mari din aceste droguri au fost identificate in aceste locatii, dar Dr. Cecinato a tinut sa precizeze ca aceasta descoperire nu implica neaparat si faptul ca in acele regiuni ale Romei se consuma foarte multa cocaina si canabis. Conform raportului, cantitatea maxima de cocaina identificata in aerul de deasupra Romei este de 0,1 nanograme pe metru cub, de cinci ori mai mica decat cantitatea minima ce poate fi considerata toxica. Totusi, cercetatorii sustin ca si in aceste conditii, prezenta cocainei in aerul respirat de locuitorii Romei reprezinta un motiv de ingrijorare.