Un artist britanic nonconformist a mancat, in direct, la o emisiune a unui post de radio londonez, un caine corgi, rasa preferata a reginei Elisabeta a II-a, protestand in acest fel impotriva "mortii violente" din luna ianuarie a unei vulpi ucise la o vanatoare cu caini la care a participat si printul consort Phillip, informeaza AFP, receptionata de Rompres.

Mark McGowan este un obisnuit al acestui gen de gesturi alimentare neconventionale, el avand in palmares si devorarea unei lebede. Cainele corgi a fost "servit", dupa ce a murit la o canisa pentru cresterea acestei rase, artistul precizand ca avea un gust "foarte, foarte scarbos". La aceasta emisiune si la acest gest neconventional de protest a asistat si vaduva lui John Lennon, Yoko Ono.

"Cu siguranta ca veti considera acest gest prea socant si de prost gust, insa m-am decis sa-l fac pentru a atrage atentia asupra incapacitatii Societatii Regale pentru prevenirea cruzimii fata de animale (RSPCA) de a lua masuri impotriva printului Phillip si a prietenilor sai care au tras cu pusca asupra unei vulpi la inceputul acestui an si apoi au lasat animalul ranit sa agonizeze pentru mai mult de cinci minute, dupa care l-au ucis dandu-i lovitura de gratie’’, a declarat artistul. RSCPA, organizatia insarcinata sa-i urmareasca pe autorii violentelor impotriva animalelor, a anuntat ca nu detine niciun fel de dovada cu privire la chinuirea vulpii, rezultatul necropsiei demonstrand ca animalul a murit prin impuscare si faptul ca nu exista niciun fel de urme ale unei traume sau a altor rani.

Regina Angliei a detinut mai mult de 30 de caini corgi, dupa ascensiunea sa la tron, in 1952. Ea are in prezent patru reprezentanti ai acestei rase, Pharos, Swift, Emma si Linnet. Corgi este un caine de talie mica originar din Tara Galilor, cu aspect asemanator unei vulpi. In limba galeza "cor gi" inseamna "caine pitic".