In Marea Britanie a izbucnit un scandal urias: canalul de televiziune "Channel 4" vrea sa arate in premiera absoluta, in cadrul unui documentar, imagini infatisand-o pe printesa Diana in ultimele clipe ale vietii! Este vorba despre momentele de dupa dramaticul accident petrecut intr-un tunel parizian, in august 1997.

Postul de televiziune mentionat a anuntat ca va difuza documentarul "Diana – martorii din tunel" pe 6 iunie, insa deja vestea ca vor fi inserate secvente cu printesa muribunda a inflamat opinia publica. Potrivit ziarului "The Observer", in special cercurile conservatoare si-au manifestat indignarea, cerand interzicerea difuzarii imaginilor in care medicul chemat la fata locului o alimenteaza pe Diana, grav ranita, cu oxigen.

Surse neoficiale sustin ca in secvente mai apare un student care trecea intamplator prin zona accidentului si care a incercat sa-l ajute pe Trevor Rees-Jones, garda de corp a printesei, si el aflat in stare critica. Documentarul ar mai cuprinde interviuri cu paparazzi care au urmarit-o pe Diana, ca si cu alti martori oculari ai tragediei.

Fostul secretar personal al printesei de Wales, Patrick Jephson, a declarat pentru "The Observer" ca este "profund socat" de intentia televiziunii respective. "Nu stiu ce urmaresc cu asta", a spus el. Si vechiul prieten al Dianei, Anthony Holden, care a si scris o biografie a celei disparute la numai 36 de ani, s-a aratat revoltat: "E total lipsit de decenta sa prezinti imaginile acelea", a afirmat el. "Fiii printesei vor fi, fara indoiala, zguduiti".

La randul sau, Partidul Conservator a cerut oficial Canalului 4 sa nu difuzeze controversatul documentar, care i-ar afecta profund pe printii William si Harry. In replica, postul de televiziune a sustinut ca secventele nu sunt oripilante si ca documentarul ar sluji "interesului public". Lady Diana a murit in august 1997, la un an de la divortul de printul Charles. In masina in care si-a pierdut viata, ea se afla impreuna cu fiul miliardarului Mohamed al-Fayed, Dodi, cu care aparent avea o relatie. La momentul respectiv, fiii ei, William si Harry, erau in varsta de 15 si 12 ani.