SUA sint gata sa blocheze planul Germaniei de a combate schimbarile climatice prin masuri radicale

Washingtonul, care a refuzat sa semneze si Protocolul Kyoto privitor la protectia mediului, opune acum rezistenta fata de noul acord de combatere a incalzirii globale promovat de Germania, care detine presedintia G8 si a Uniunii Europene.
Statele Unite nu sint de acord cu punctele esentiale ale noului acord, ce ar urma sa fie adoptat peste doua saptamini, in cadrul unui summit G8 (al celor mai industrializate state) din Germania: limitarea cresterii temperaturii medii anuale in secolul acesta la numai doua grade Celsius si reducerea emisiilor de gaz de sera cu 50% sub nivelul celor din 1990 pina in 2050.

Desi germanii aveau mari sperante ca vor putea adopta noul acord asupra mediului, simbata, "Washington Post" a obtinut o serie de documente ale echipei de negociatori americani in care se arata: "Atitudinea (europenilor - n.red.) fata de incalzirea climatica intra in contradictie cu pozitia noastra de ansamblu si incalca multe 'linii rosii>> privitor la ceea ce noi pur si simplu nu putem accepta... Am incercat sa 'fim blinzi>>, dar exista limite la concesiile pe care le putem face cu privire la opozitia noastra fundamentala fata de propunerile germanilor".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.