Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, s-a intalnit ieri cu secretarul adjunct al Consiliului Securitatii Rusiei, Iuri Zubakov, presupusul autor al unui nou plan privind reglementarea situatiei din Transnistria, informeaza Rompres.

Serviciul de presa al Presedintiei de la Chisinau a difuzat un comunicat in care informeaza ca, in cadrul intalnirii dintre Vladimir Voronin si Iuri Zubakov, au fost dezbatute in special aspecte legate de reglementarea transnistreana si perspectivele de reluare a procesului de negocieri.

Supunere in fata planului de la Kremlin

Numele lui Iuri Zubakov, fost ambasador al Federatiei Ruse in Republica Moldova, este asociat unui plan negociat in secret de Vladimir Voronin si Moscova privind reglementarea diferendului transnistrean. Potrivit presei de la Chisinau, Iuri Zubakov a revenit la Chisinau pentru a relua discutiile asupra acestui proiect si a afla care este pozitia autoritatilor moldovene in privinta noului plan, mult vehiculat in mass-media, dar neconfirmat oficial nici de Rusia si nici de Republica Moldova.

In cazul in care Chisinaul va reactiona pozitiv la propunerile Rusiei, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov ar urma sa vina la Chisinau tot in aceasta luna, pentru a pregati intalnirea dintre Vladimir Putin si Vladimir Voronin, preconizata pentru 10-11 iunie, dupa cum a indicat liderul politic de la Chisinau intr-un interviu pentru RIA Novosti. In interviul pentru agentia de presa rusa, difuzat, se pare, nu intamplator in aceeasi zi in care a sosit la Chisinau Iuri Zubakov, Vladimir Voronin a reiterat ca autoritatile Republicii Moldova sunt dispuse sa accepte "orice varianta de reglementare a situatiei din stanga Nistrului si de restabilire a integritatii teritoriale a tarii".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.