Teritoriul Romaniei va fi astfel protejat de rachetele balistice ale statelor-problema

NATO isi va crea propriul sau sistem de aparare antiracheta, completandu-l pe cel american, a declarat Jaap de Hoop Scheffer, secretarul general al Aliantiei Nord-Atlantice, dupa intrevederea pe care a avut-o cu presedintele american George Bush, la ranch-ul acestuia din Texas. Scheffer a precizat ca scutul aliat va fi complementar celui al Statelor Unite si va proteja tarile din sud-estul Europei, care nu se afla sub umbrela americana.

In urma cu doua luni, secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, atragea atentia ca scutul american antiracheta destinat protejarii Europei de amenintarile rachetelor balistice lansate de state "problematice" nu acopera toate membrele Aliantei. "Flancul de sud-est al NATO - Bulgaria, Romania, Grecia si Turcia - nu va fi acoperit de acest dispozitiv, care ar trebui, prin urmare, completat cu alte sisteme antiracheta.

Exista multe motive de a aduce aceasta dezbatere in cadrul Aliantei, fara a se interfera, bineinteles, cu discutiile aflate in desfasurare intre prietenii nostri americani si prietenii nostri polonezi si cehi", spunea Scheffer. Aceste discutii au avut loc la ultimul summit NATO de la Oslo, cu urmari pozitive.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.