Armata pierde controlul asupra gruparilor militante din taberele palestiniene din Liban

Treisprezece militari libanezi si mai multi luptatori din gruparea palestiniana Fatah al-Islam au fost ucisi ieri in confruntari violente din nordul Libanului, in orasul Tripoli si linga tabara palestiniana Nahr al-Bared, bastion al gruparii, au anuntat fortele de securitate libaneze. De teama ca va importa insecuritate, Siria a inchis doua puncte de trecere a frontierei cu Libanul.

Ciocnirile violente s-au soldat si cu sapte raniti in rindurile Fortelor de Securitate Libaneze si i-au facut pe libanezi sa isi aduca aminte ca razboiul civil a izbucnit in 1975, tot in urma unor ciocniri cu militanti palestinieni. O sursa palestiniana, citata de agentii, a anuntat ca de fapt ar fi vorba despre cel putin 17 luptatori morti in schimburile de focuri pe strazile orasului Tripoli, cu soldatii libanezi.

Amata libaneza s-a desfasurat in forta intre tabara palestiniana si Tripoli, al doilea oras ca marime din Liban, cu majoritate sunnita. Potrivit termenilor unor acorduri libanezo-palestiniene, vechi de aproape 40 de ani, fortele de ordine ale statului nu au voie sa intre in taberele de refugiati.

La Beirut, liderul majoritatii parlamentare, Saad Hariri, a lansat un apel la calm si a spus ca sprijina actiunile armatei libaneze.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.