Rachetele palestiniene determina autoritatile israeliene sa transfere armatei prerogativele civile.

Israelul a declarat starea exceptionala, iar armata a preluat ieri autoritatea in localitatile din sudul tarii, aflate sub o ploaie de rachete palestiniene lansate din Fisia Gaza. Masura ofera armatei toate prerogativele administratiei civile si mai ales acelea ale politiei.

Armata poate ordona, la nevoie, inchiderea scolilor, a institutiilor publice, a drumurilor, a companiilor private si publice, fara sa mai aiba nevoie de acordul institutiilor care le administreaza. Starea exceptionala se aplica pe o raza de sapte kilometri in jurul Fisiei Gaza.

Raidurile israeliene din ultimele zile nu au avut efect, iar rachetele militantilor Hamas au continuat sa cada peste orasele israeliene din apropierea Fisiei Gaza. Replica israeliana si declararea starii exceptionale se suprapun pe un nou armistitiu fragil intre Hamas si Fatah. Ciocnirile dintre gruparile palestiniene au continuat toata saptamina trecuta, iar acordurile de incetare a focului au rezistat de multe ori doar citeva ore, pentru ca violentele sa fie reluate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.