International18 Mai 2007

Lectura de un minut

Premierul britac, care isi va parasi functia pe 27 iunie, ar fi primul presedinte neamerican al institutiei

"Saga" de la Banca Mondiala se apropie de sfarsit. Paul Wolfowitz si Casa Alba nu mai negociaza acum ramanerea in functie, ci conditiile demisiei, iar intrebarea este cine va prelua functia. Traditional, jobul este acordat unui american. Presa internationala speculeaza insa ca unele tari din G7 i-ar putea cere lui Bush sa renunte la obicei si sa numeasca pentru prima data un european, insa unul care, probabil, ii va fi pe plac: Tony Blair.

in presa americana, speculatiile in legatura cu succesorul lui Wolfowitz incep de la Paul Volcker, fostul presedinte al Rezervei Federale a SUA, pana la Stanley Fischer, ministru de finante al Israelului. Au mai fost mentionate diferite nume proeminente de pe Wall Street sau oficiali apropiati lui Bush, precum secretarul adjunct al Trezoreriei, Robert Kimmitt. Dar numele care a atras atentia comentatorilor a fost cel a premierului britanic Tony Blair, care isi va parasi functia pe 27 iunie.

Adrian Wooldridge, seful Biroului din Washington al saptamanalului "The Economist", scrie ca a auzit zvonuri privind interesul lui Blair privind aceasta pozitie.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.