Fortele aeriene americane isi vor inlocui, in viitorul apropiat, armele de foc conventionale de pe aparatele de zbor cu tehnologii de lupta bazate pe microunde si lasere.

Armele bazate pe energie sint cel mai indraznet vis din ultima vreme al fortelor aeriene ale SUA, relateaza publicatia "Defense Daily", citata de revista "Wired". "Sintem in cautarea unor sisteme de armament exotic. Tehnologia viitorului in acest domeniu nu va fi bazata, in opinia mea, pe clasicele si greoaiele lansatoare. Cred ca mai degraba aceasta se va axa pe energie directionata si lasere, cu efecte mai mult sau mai putin letale", declara generalul Michael Wooley, comandant in cadrul Air Force Special Operations Command. "Pina vom face posibil acest pas este esential sa pastram flota actuala", a mai adaugat Wooley.

Fortele aeriene americane intentioneaza sa inzestreze cu tehnologiile revolutionare platformele de zbor AC-130H Spectre si AC-130U Spooky. AC-130H Spectre desfasoara la ora actuala actiuni militare in Afganistan, in timp ce aparatele Spooky sint folosite intens in cadrul operatiunilor din Irak.

Planurile de inzestrare a navelor aeriene de razboi cu armament neconventional au deja o istorie consistenta. Un laser chimic, care se bazeaza pe oxigen si iod si care are o raza de actiune de zece kilometri, ar urma sa fie pus in functiune cel tirziu pina in 2009, anunta pagina de Internet GlobalSecurity.org.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.