Premierul israelian Ehud Olmert a declarat ca spera ca suveranitatea Israelului asupra ntregului oras Ierusalim sa fie recunoscuta de comunitatea internationala, cu ocazia celei de-a 40-a aniversari de la „reunificarea“ orasului, relateaza AFP.
"Daca facem acest lucru cu intelepciune si precautie, vom pastra acest oras mereu sub suveranitatea noastra, intreg, unit si acceptat de intreaga lume. Acesta este obiectivul nostru", a declarat Olmert.

Ambasadorii Statelor Unite si UE au anuntat insa ca nu vor participa, maine, la ceremoniile oficiale care vor marca "reunificarea" orasului sub suveranitate israeliana, potrivit presei israeliene. Numai 20 de ambasadori dintre cei 100 de invitati vor lua parte la eveniment. Israelul a anexat partea de est a Ierusalimului in urma razboiului din iunie 1967, cunoscut sub numele de Razboiul de Sase Zile.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.