Oficialii rusi s-au declarat pregatiti pentru discutii "calme si pozitive" cu secretarul de Stat american, in timpul vizitei sale de doua zile, dupa schimbul de declaratii ostile dintre SUA si Rusia din ultimele luni. Moscova a avertizat insa ca nu va accepta ca oaspetele american sa-i dicteze opiniile. "Le cerem mereu partenerilor americani sa discute deschis si sa nu incerce sa-si impuna punctele de vedere", a declarat Mihail Kaminin, purtatorul de cuvint al ministerului de externe. "Nu avem nevoie de briefing din partea SUA, ci de colaborare si sa cautam impreuna solutii", a spus el.

Condoleezza Rice se va intilni cu presedintele Vladimir Putin, cu ministrul de externe, Serghei Lavrov, si cu alti oficiali rusi. Rice este responsabilul american de cel mai inalt rang care viziteaza Moscova de cind Putin a socat Occidentul cu discursurile sustinute la München, in februarie, si la Moscova, pe 9 mai, cind a atacat politica externa americana si a comparat cu Al Treilea Reich "unele tari" care vor sa conduca lumea in mod dictatorial.

Putin a anuntat, de altfel, luna trecuta, ca Rusia suspenda aplicarea Tratatului pentru fortele conventionale in Europa - ca raspuns la planul antiracheta american.