ONU, Statele Unite, Rusia si Uniunea Europeana socotesc ilegala anexarea Ierusalimului rasaritean, astfel ca aproape nici o tara din lume nu-si are resedinta diplomatica la Ierusalim.
Ierusalimul reunificat cuprinde si partea rasariteana a orasului, cu o populatie aproape in intregime araba, care, pana la "Razboiul de sase zile" din 1967, era administrata de Iordania. Germania vrea sa taie acum din nou Ierusalimul in doua, iar ambasadorii Uniunii Europene si Statelor Unite au decis sa boicoteze sarbatoarea israeliana a reunificarii Orasului Sfant. Germania care detine presedentia Uniunii Europene, a comunicat ieri ministrului israelian de Externe Tzipi Livni si Knesset-ului (Parlamentul israelian) ca tarile care fac parte din Uniunea Europeana nu vor participa la ceremonia implinirii a 40 de ani de la unificarea Ierusalimului. Uniunea Europeana nu-si va trimite reprezentanti nici la sedinta solemna a Knesset-ului. Germania a luat decizia aceasta dupa ce au fost consultate toate cele 27 de tari care alcatuiesc UE.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.