Sute de mii de demonstranti impotriva homosexualilor si pro-familie au protestat la Roma fata de o lege favorabila cuplurilor gay.

Legea inaintata de guvernul Prodi ar da cuplurilor necasatorite de homosexuali drepturi sporite de mostenire, de pilda. Italia se afla, in acest moment, in urma altor state europene - chiar catolice, cum este Spania - in ce priveste libertatile civile acordate minoritatilor sexuale. Nici aceasta lege recenta nu permite, cum este cazul in Spania si in alte tari din UE, casatoria intre homosexuali.

Controversa intre catolicii conservatori si sustinatorii nondiscriminarii sexuale reprezinta o problema serioasa pentru actualul guvern italian. Tema centrala nu este doar legalitatea casatoriilor gay, ci protejarea familiei. Cind Romano Prodi a cistigat alegerile anul trecut, el a promis ca va initia noi legi care sa protejeze cuplurile necasatorite. In prezent, acestea (in numar de 500.000 in Italia, dupa ultimele estimari) nu beneficiaza de drepturi comune, cum ar fi cele de proprietate, mostenire sau asigurari sociale.

Prodi are insa nevoie de sustinerea tuturor partidelor din coalitia sa, avind in vedere ca se bucura de o majoritate foarte slaba in Senat si abia a depasit, in februarie, o criza care era sa duca la dizolvarea guvernului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.