Partidele reformatoare din Serbia au ajuns la un acord privind formarea unui guvern, la mai bine de trei luni dupa alegerile parlamentare.

Potrivit mass mediei din Serbia, presedintele Serbiei, Boris Tadic si premierul interimar Voislav Kostunita au ajuns la o intelegere in chiar ziua stabiliza de seful statului ca data limita pentru desemnarea unui nou premier.

Daca guvernul nu este format pana pe 14 mai, atunci presedintele trebuie sa convoace alegeri anticipate.Acordul survine la numai cateva zile dupa alegerea ultranationalistului Tomislav Nikolic in functia de presedinte al parlamentului Serbiei.El a declarat insa ca va demisiona datorita formarii noului guvern.

Partidul Radical Sarb al lui Nikolic este cel mai numeros in parlament, dar partidele reformatoare, printre care Partidul Democrat al lui Boris Tadic si Partidul Democrat din Serbia, condus de Voislav Kostunita, detin impreuna majoritatea in parlament.Acordul privind formarea noului guvern coincide cu preluarea de catre Serbia a presedintiei Consiliului Europei.Criza politica din Serbia a provocat ingrijorare si indoieli ca Belgradul ar fi in pozitia de a-si asuma presedintia prin rotatie a Consiliului Europei.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.