Directorul Institutului pentru Strategie Nationala al Rusiei, Stanislav Belkovski, a estimat ca in Republica Moldova nu vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate. "Comunistii sunt deja in tratative cu opozitia pentru crearea unei coalitii de guvernare, iar problema realegerii presedintelui Voronin si formarea unui guvern subordonat lui va fi rezolvata. De aceea, scenariul altui scrutin pare ireal", a estimat Belkovski la o conferinta de presa, informeaza APN.

In opinia politologului, o data reales, Voronin va incerca sa determine Rusia sa cedeze Transnistria, demonstrand, totodata, loialitate fata de Moscova. "Voronin se va stradui sa solutioneze rapid criza transnistreana. In acest sens, el va cere evacuarea de urgenta a armamentului militar de pe teritoriul transnistrean. Daca manevra va esua, Chisinaul va solicita sprijinul Kievului", a afirmat Belkovski. In plus, politologul s-a pronuntat pentru dizolvarea CSI, care nu face decat sa impiedice integrarea in fostul spatiu sovietic si inlocuirea CSI cu alta Comunitate, a statelor aliate Rusiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.