Liderul Blocului "Moldova Democrata" a recunoscut oficial ca a cerut sprijinul Federatiei Ruse pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova * Serafim Urechen regreta ca Rusia isi pierde influenta in regiunea Republicii Moldova!

Serafim Urechean, liderul Blocului "Moldova Democrata", a recunoscut, intr-un interviu publicat in editia de ieri a ziarului rus Noviie Izvestia, ca a solicitat sprijinul Rusiei la alegerile parlamentare de la 6 martie, relateaza Mediafax. Serafim Urechean si-a exprimat regretul pentru scaderea implicarii ruse: "Din pacate, Moscova isi pierde influenta in regiune si, asa cum au demonstrat rezultatele alegerilor din Moldova, nici nu lupta pentru mentinerea ei. Priviti cum actioneaza americanii. Ei lucreaza cu toate partile. Rusii insa s-au distantat de alegeri, nici pe noi nu ne-au sustinut, desi le-am adresat o asemenea rugaminte".

Liderul BMD sustine ca alegerile au fost fraudate, iar recunoasterea lor de catre observatorii internationali se explica prin faptul ca Vladimir Voronin a facut declaratii antiruse, fapt pentru care a fost, de altfel, si sustinut de Occident, iar omul de afaceri american George Soros a oferit si el bani comunistilor pentru campania electorala.

Urechean accepta ocupatia rusa in Moldova

Potrivit lui Urechean, "daca Voronin ramane presedinte, relatiile cu Rusia se vor inrautati. Moldova nu poate sa ramana mult timp in zona de conflict dintre NATO si Rusia, iar Voronin va duce tara nu numai in UE, dar si in NATO". Referindu-se la criza transnistreana, Urechean este de parere ca aceasta poate fi solutionata prin negocieri cu Transnistria si Rusia.

"Nu trebuie sa uitam ca in Transnistria, pe langa diferendul politic, mai exista si problema depozitelor de munitii rusesti. Cererea lui Voronin de evacuare imediata a trupelor si munitiilor ar putea avea consecinte negative", adauga politicianul moldovean. "Va imaginati ce poate sa se intample daca Rusia va lasa totul balta si isi va retrage contingentul militar care se ocupa cu paza depozitelor? Vor exploda si va avea de suferit intreaga Europa, pentru ca sunt mai multe munitii decat se presupune", atrage atentia Urechean.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.