Spirala mortii din Irak a schimbat programul turneului lui Dick Cheney in Orientul Mijlociu. Vicepresedintele american a aterizat ieri la Bagdad si a avut discutii cu generalul David Petraeus, seful trupelor SUA in Irak, si cu noul ambasador Ryan Crocker.
Pentagonul a anuntat trimiterea altor 35 de mii de soldati in urmatoarele 5 luni, in scopul de a asigura prezenta militara in zona pana la sfarsitul razboiului. Escala irakiana a lui Cheney se inscrie in turneul de o saptamana planificat de administratia americana pentru continuarea dialogului inceput la Charm el Cheikh pe tema pacificarii Irakului. Numarul doi american va merge in Arabia Saudita, Emiratele Arabe, Egipt si Iordania. Actuala conducere de la Washington traverseaza cel mai critic moment de la instalarea sa. Oamenii presedintelui se confrunta cu pierderea consensului populatiei americane in deciziile de politica externa si cu ofensiva furibunda a democratilor. Acum, in fata ciclonului se afla Cheney, caruia i se pregateste procedura de impeachement.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.