66 de state in curs de dezvoltare vor putea achizitiona medicamente generice pentru tratarea SIDA la preturi cu pina la 70% mai mici decit cele actuale de pe piata. Fostul presedinte american Bill Clinton a negociat cu doua companii farmaceutice indiene producerea de astfel de medicamente generice destinate bolnavilor din Africa, Asia, America Latina si Caraibe.

Saracii lumii isi vor permite si ei cel mai performant medicament existent la ora actuala, in urma contractului negociat de Clinton. Este vorba despre pastila unica (cea care combina trei medicamente diferite: Tenofovir, Lamivudine si Efavirenz), acest tratament urmind sa coste mai putin de un dolar pe zi, o reducere cu doua treimi a pretului propus in prezent.

Reducerile de pret vizeaza si medicamentele "de a doua linie" (administrate dupa ce o forma de tratament aplicata deja se dovedeste ineficienta), care, in prezent, sint de zece ori mai scumpe decit cele de "prima linie". Companiile indiene vor comercializa aceste medicamente la preturi mai mici cu intre 25 si 50%.