Bulgaria devine prea dependenta de resursele energetice ale Rusiei, a avertizat luni fostul raportor al Parlamentului European pentru Bulgaria, Geoffrey Van Orden, citat de agentia Sofia News Agency.
UE si Comisia Europeana sunt ingrijorate in legãturã cu dependenta Bulgariei faþã de resursele energetice ale altor þãri. Proiectul Belene Nuke, care include conducte de gaz si petrol, ar putea subordona Sofia Moscovei in ceea ce priveste politica energeticã viitoare. Van Orden si-a exprimat ingrijorarea si in legãturã cu corupþia si cu crima organizatã din þarã.

Premierul Serghei Stanisev l-a suspendat luni pe ministrul energiei, exlicand cã guvernul vrea sa trimitã "un semnal clar" cã nu tolereazã corupþia politicã. Suspendarea va intra in vigoare dupã ce Ovcearov si seful executivului se vor intoarce din Rusia, unde se aflã in prezent in vizitã. Aceastã mãsurã intervine in condiþiile in care Bruxelles-ul este din ce in ce mai ingrijorat cã Sofia nu a condamnat pe nimeni pentru corupþie la nivel inalt, nici inainte si nici dupã aderarea la UE.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.